18:39

AŞKINIZI MUTFAKTA PİŞİREBİLİRSİNİZ


Tuz gibi olun; varlığınızı da yokluğunuzu da hissettirmeyin.
Aşçıların dediğine göre bir çok yemeğin tadı, tuzla ortaya çıkar, tuzla derinleşir. Yeterince tuz ve kararınca tuzlu bir yemek dilimizde daha güzel bir tat bırakır, daha derin bir lezzet verir. Bunun için tuzun az da olmaması, fazlada olmaması gerekir. Tuzun azlığı yemeğin tadını samanlaştırır, yavanlaştırır. Tuzun fazlalığı ise yemeği ağırlaştırır. İyi bir yemekte tuzun yokluğunu da, varlığını da hissetmemeniz gerekir.
Bazen eşiniz için tuz gibi olmanız gerekir. Tıpkı tuz gibi yokluğunuzu hissettirmeden ortak hayatınıza güzellikler ekleyin. Ama bunu yaparken varlığınızı da fark ettirmeyin, onun için yaptıklarınızı fazlaca hissettirmeyin. Her şeyin güzel olması için çaba harcayın, ama çaba harcadığınızı sık sık dile getirmeyin. Yanında olun ve ona güzellikler katın, o kadar! Damak tadına güveniyorsanız, varlığınızı ve varlığınızın damak tadına ne kattığı çok geçmeden anlayacaktır.
Evliliğinize boş bir kase ile başlarsınız. Elinizdeki boş kase, evlilik niyetinin en başında tuttuğunuz aşk ve güven, sevgi ve saygıdır. Bu kase elde olduktan sonra, kaseye dolduracağınız çorbanın tuzunu, suyunu, acısını, kıvamını, baharatını birlikte belirlersiniz..
Bu çorbanın tadını birlikte oluşturursunuz; kavamını birlikte bulursunuz. Evliliği sıkı bir anlaşma maddeleriyle kayıt altına almak, karşı taraftan her şeyi tam da damak zevkinize göre belirlenmiş bir çorba beklemek gibidir. Oysa kimsenin bir başkasının damak tadına göre çorba hazırlaması her zaman mümkün olmaz. Üstelik bu çorba, çorbayı pişirene göre mükemmel bir çorba olsa bile, diğeri için münasip olmayabilir, öyleyse çorbayı baştan pişirmeye kalkmayın. Elinizde sadece bir kase olsun. Çorbanın kıvamını sonra ve birlikte belirleyin. Olmadı, kaseyi boşaltıp yeniden başlayın. Ama kaseyi asla elinizden düşürüp kırmayın. Aşkın harlı ateşinde, hoşgörünün temiz suyuyla, karşılıklı güvenin tuzu biberiyle, bir çorba gibi ortaklaşa pişirebilirsiniz ilişkinizi.
Bırakın çorbayı en başından hazır etmeyi, eksikliğiyle kusuruyla birlikte pişirin ve birlikte yiyin. Yeter ki elinizdeki kaseyi düşürüp kırmayın...
 

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails