09:53

İSLİM KEBABI

Malzemeler

4 adet patlican
yarım kilo kuşbaşı et
1 adet soğan
2 adet domates
2-3 adet sivribiber
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
kızartmak için
sıvıyağ
ayrıca
domates
biber
Yapılışı
Patlicanları alacalı soyup uzun şeritler halinde kesin. Tuzlu suda 20 dakika bekletip süzüp, kızartın. Eti bir yemek kaşığı sıvıyağda kavurun. İnce kıyılmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. İnce kıyılmış domates ve biberi katın. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Çukur bir kasenin içerisine iki adet patlicanı çarpı olucak şekilde yerleştirin. İç harçtan doldurun. Kenarlarını kapatıp tepsiye çevirin. Malzeme bitinceye kadar bu işleme devam edin. Üzerine domates ve biber yerleştirip kürdan batırın. Salçayı sulandırıp yemeğe dökün. Fırında pişirin.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails