06:18

PASTIRMALI YUMURTA

yaz  gelmeden son kez yiyelim dedik . malum pek yazın yenmiyor böyle şeyler tabiki isteyen yiyebilir  ama terledikçe pek hoş kokular çıkmıyor doğrusu  biz  çok severek yeriz ve faydasıda saymakla bitmiyor….

Pastırma, çok kuvvetli albüminli bir gıdâdır

. Bilhassa bedenen çalışan insanlar için bol enerji kaynağıdır. Hazmı çok kolaydır.

Etin esas gıdâ değeri eksilmediği, bileşimindeki su miktarı azalmış olduğundan az bir pastırma parçasında çok miktarda etin yerini tutan besin ve kalori değeri mevcuttur.

Pastırma yapımında kullanılan etlerde hîle az olduğu için, yapılmakta olan diğer et konservelerinden besin değeri daha fazladır.

Yapımı son derece basit teryağında pastırmaları çok az çeviriyoruz ve  yumurta kırıp yiyiyoruz…

  • afiyet olsun afiyette kalın….

4 yorum:

AtolyeKedi dedi ki...

Afiyet şeker olsun

Evimin İncileri Belgin dedi ki...

Sevgili Engüzel hobi, Yemekten zevk aldığımız bir lezzet. Tatil günleri tercih edildiğinde sorun yok
Ellerinize emeğinize sağlık sevgiyle kalın...

GÜL dedi ki...

afiyet olsun.....

!! Şekerperisi !! dedi ki...

oofff canım çekti valla hatta kokusu bile geldi buralara eline sağlık canım

Related Posts with Thumbnails