02:57

HAVUZ BÖREĞİ


şimdi resmi gögörünce neden havuz böreği dediğimi anlamışsınızdır..çünkü börekler kızarmadan önce bir güzel serinliyorlar, kabarması garanti tadı su böreği lezzetinde  yapımı çok basit  tereyağı margarin karışımını   ertiyoruz ve iki yufka arasına sürüyoruz şöyle bir şey var katı yağ sürüyoruz çünkü dolapta biraz donduruyoruz…suda bekletirken suya eryip gitmiyor yağ.yani sıvıyağ olsa  suda akar gider…püf  noktası bu…. böreğin içmalzemesi size kalmış her şeyli olur benimkiler kıymalı…. ne kadar suda bekleyeceğine sıra gelirse  bu sizin arzunuza kalmış ben 10 dakika bekletiyorum…. afiyet olsun ve afiyette kalın

4 yorum:

ANNEMİNELİ dedi ki...

Ellerine sağlık,sık yaptığım börektir.Çok hoş olmuş,afiyet şeker olsun.....Sevgilerrrr....

NEFİSE dedi ki...

Çok enterasmış.. denemek lazım teşekkürler.. bu arada seni unutmadım .. 3 haftadır böbrek nakli geçiren üniversiteden arkadaşım bendeydi.. hediyeni göndermedim sanma sakın... sevgilerle..

mutfakcini dedi ki...

Yumuşacık mis gibi .Ben de dolapta bulundururum ,ani gelen misafir için :) sevgiler canım,ellerine sağlık.

Atolyekedi dedi ki...

Bu çok iyi oldu. Hafta sonu misafirim gelecek yaparım artık. Çok teşekkürler

Related Posts with Thumbnails