skip to main |
skip to sidebar
06:18
yaz gelmeden son kez yiyelim dedik . malum pek yazın yenmiyor böyle şeyler tabiki isteyen yiyebilir ama terledikçe pek hoş kokular çıkmıyor doğrusu biz çok severek yeriz ve faydasıda saymakla bitmiyor….
Pastırma, çok kuvvetli albüminli bir gıdâdır
. Bilhassa bedenen çalışan insanlar için bol enerji kaynağıdır. Hazmı çok kolaydır.
Etin esas gıdâ değeri eksilmediği, bileşimindeki su miktarı azalmış olduğundan az bir pastırma parçasında çok miktarda etin yerini tutan besin ve kalori değeri mevcuttur.
Pastırma yapımında kullanılan etlerde hîle az olduğu için, yapılmakta olan diğer et konservelerinden besin değeri daha fazladır.
Yapımı son derece basit teryağında pastırmaları çok az çeviriyoruz ve yumurta kırıp yiyiyoruz…
afiyet olsun afiyette kalın….
4 yorum:
Afiyet şeker olsun
Sevgili Engüzel hobi, Yemekten zevk aldığımız bir lezzet. Tatil günleri tercih edildiğinde sorun yok
Ellerinize emeğinize sağlık sevgiyle kalın...
afiyet olsun.....
oofff canım çekti valla hatta kokusu bile geldi buralara eline sağlık canım
Yorum Gönder