Galeta unlu poğaça
Malzemeler:
- 1 paket tereyağı /margarin, oda sıcaklığında
- 2 yumurta, 1 tanesinin akını ayırın
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- aldığı kadar un
- iç malzemesi:
- 5-6 patates
- 1tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6-7 dal maydanoz
- arzuya göre beyaz peynir
- üzerine:
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- yumurta akı
Hazırlanması:
- Patatesleri haşlayıp soyun. Hepsini ezdikten sonra diğer iç malzemelerle karıştırın.
- Hamur malzemelerini yoğurup kulap memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp avcunuzda düzeltin, içine 1 tatlı kaşığı patatesli içten koyup yuvarlak şekil verin.
- Kapattığın tarafı alta gelecek şekilde tutun, önce üzerine fırçayla yumurta akı sürün, galeta ununa batırın ve yağlanmamış tepsiye dizin.
- 190C'de üzeri pembeleşene kadar pişirin. (üzeri kızarmıyor ancak pembeleşip kuruyunca piştiğini anlıyorsunuz.)
0 yorum:
Yorum Gönder