malzemeler:
- 2 baş kuru soğan
- 4-5 sivri biber
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı (veya zeytinyağı)
- 4 orta boy domates
- 2 orta boy patates
- 1 kase pilavlık bulgur
- 2,5 kase kaynamış su
- 1 tatlı kaşığı tuz
hazırlanması:
1. 2 baş kuru soğanı ve 4-5 sivri biberi doğrayıp 2-3 yemek kaşığı yağ ile kavurun.
2. 4 domatesi soyup fındık büyüklüğünde doğrayın ve tencereye ekleyin. 2 patatesi de aynı şekilde doğrayın, tencereye ilave edin. tahta bir kaşıkla çevirerek 5 dakika kavurun.
3. 2,5 kase kaynamış suyu ekleyin. patatesler yarı pişince (tam pişmesinler) ayıklanıp yıkanmış 1 kase bulguru ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuzu da ilave edip bulgurlar suyu çekene kadar pişirin. suyunu çekince tencerenin kapağının altına kağıt havlu
0 yorum:
Yorum Gönder