10:38

SİGARA BÖREĞİ

Malzemeler :

  • 3 yufka
  • 250 gr. beyaz beynir (yağlı)
  • 3-4 dal dereotu (isterseniz)
  • yarım demet maydanoz
  • 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Yapılışı :

  1. Yufkaları16 pasta dilimi şeklinde kesin.
  2. Peyniri çatalla ezin, maydanozu ve dereotunu ince ince kıyın, peynirin içine ilave edin, hepsini karıştırın.
  3. Yufkanın bir üçgen parçasının geniş tarafında malzemeden bir tatlı kaşığı koyun, iki tarafını kıvırın (sağ ve sol tarafından birer cm. içe katlayın) ve çok sıkı olmadan 2 cm. genişliğinde olacak şekilde sarın, sivri ucuna 3 cm. katla fırça veya elinizle ıslatın ve sonunda kadar sarın.Böylece malzeme dağılmadan kızartabilirsiniz.
  4. Hepsini böylece sardıktan sonra harlı ateşte pembe kızartın. Kızarttığınız böreklerin yağını alması için servis tabağına peçete kağıdı koyup böreklerini üzerine dizebilirsiniz.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails