Malzemeler :
- 3 yufka
- 250 gr. beyaz beynir (yağlı)
- 3-4 dal dereotu (isterseniz)
- yarım demet maydanoz
- 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Yapılışı :
- Yufkaları16 pasta dilimi şeklinde kesin.
- Peyniri çatalla ezin, maydanozu ve dereotunu ince ince kıyın, peynirin içine ilave edin, hepsini karıştırın.
- Yufkanın bir üçgen parçasının geniş tarafında malzemeden bir tatlı kaşığı koyun, iki tarafını kıvırın (sağ ve sol tarafından birer cm. içe katlayın) ve çok sıkı olmadan 2 cm. genişliğinde olacak şekilde sarın, sivri ucuna 3 cm. katla fırça veya elinizle ıslatın ve sonunda kadar sarın.Böylece malzeme dağılmadan kızartabilirsiniz.
- Hepsini böylece sardıktan sonra harlı ateşte pembe kızartın. Kızarttığınız böreklerin yağını alması için servis tabağına peçete kağıdı koyup böreklerini üzerine dizebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder