07:54

ÇANAKKALE PARASIZ GEZİLMEZ!

http://www.gazete71.net/images/news/144.jpg 

Bu gün okuduğum bir haber beni çileden çıkardı.Çanakkale Şehitliğini gezmek istiyorsak 12 kişilik bir gurupsak bunu için tam 140 tl ödemek gerekiyormuş.Tabi ki haklı olarak tüketiçi birliği genel başkanı buna itiraz etmiş ve ben bu haklı itiraza kAtılıyorum.
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, Çanakkale'deki şehitliği ziyaret etmek isteyenlerden ücret alınmasına ilişkin, ''Çanakkale geçilmesin diye kanlarını ve canlarını ortaya koyan ecdadını ziyaret etmek isteyenler, 140 TL ödemedikçe ecdadını ve tarihini göremeyecek'' dedi. Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, Alan Kılavuzları Yönetmeliği ile birlikte 1 Hazirandan sonra Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret etmek isteyen ve 12 kişiden fazla olan gruplardan 140 lira ücret tahsil edildiğini belirtti. sevgili Kaya 'yı destekliyorum anladık her yerden para alına bilir ama bari buradan yapmayın  devlet olarak  okullarda böyle geziler düzenlemesi gerekir ve devletinde  ücretsiz yapması veya çok düşük fiyatlar uygulaması gerekir.
Yapmayın bakın Japonlara her yıl Hiroşima'da bombanın atıldığı yeri ziyaret  ediyorlar.neden tarihini unutmasınlar diye,.ya biz tarihimizin en büyük  savaşının yapıldığı bir yeri gençlerimize anlatmanın en iyi yolu onlara oraları gösrermek olduğunu bile bile ne yapıyoruz...ama olurmu  bırakın gençler geçmişi unutsun bu daha kolay değilmi..çanakkale ile ilgi bir şiir ezberlet tören düzenle 45 dakika sonra her  şey unutulsun.yapmayalım tarihimizi o şanlı tarihi canlı tutalım.çocuklaraımıza anlatmayalım gösterelim ama biz bunu yaparken lütfen devlet de destek olsun .geçmişini unutan bir milletin geleceği olmaz. .

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails