14:44

DAHİ ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEK İÇİN NE YAPIYORUZ?

http://images.gittigidiyor.com/1657/JIMMY-NEUTRON-DAHI-COCUK__16576981_0.jpg  

 Kriz ortamında insanlar  olumsuz bir hava içinde olurlar.Hiçbir şeyden zevk almazlar,mutlu olmazlar.Çıkışı olmayan bir ümitsizlik duygusu içindelerdir.Ama  bazı  insanlar bu farklı ve zor zamanlarda  bile değişik alternatifler ve çıkış yolları bulmaya çalışırlar.
Mağaza zincirlerine sahip büyük bir şirket ,bu zincire  yeni bir mağaza eklemek  ister.Uygun bir yer beğenirler  ve satın  alırlar.Satın aldıkları yerin ortasında küçük bir dükkan vardır:Dükkan sahibi yerini vermek istemez.Bunun  üzerine büyük şirket sahibi 'peki   o zaman  öyle olsun bizde onun etrafına dev alışveriş merkezini kurarız ' Ve sende aramızda  kaybolur gidersin der.Bu sözlere rağmen adam ikna olmaz Ve dev alışveriş merkezi sonunda tamamlanır  ve küçücük dükkanı çevrelemiştir.Nihayet   açılış günü gelir ...küçük dükkan sahibinin onlara bir  sürprizi vardır:küçük dükkanının adı değişmiş ve yeni adı'ANA GİRİŞ' olmuştur.İşlerin azalması beklenirken büyük bir patlama olmuştur..
Çocuklarımızın zekalarını geliştirmek,onları yarınlara hazırlama  ,karşılaştıkları sorunları çözme adına  bizler evde neler yapıyoruz?onlardaki yani çocuklarımızdaki yetenekleri nasıl ortaya çıkarıyoruz...bunun için ne yapıyoruz yada yapmalıyız  sizi bilmemede ben bu soruyu hep soruyorum

13 yorum:

Atolyekedi dedi ki...

Canım yapılacak o kadar çok şey varki. En iyiside uzmanların kitaplarında var sanırım.

Unknown dedi ki...

Kendimizi güncellemiyoruz.önlerini açmıyoruz kısıtlıyoruz anlık rahat etmek adına.söylenecek çok şey var...

Nilgün Komar dedi ki...

şekerim etkinlikte eşleştik :)

YETENEK-SİZİN dedi ki...

Etkinlik için eşiniz belirlenmiştir, lütfen linkte belirlenen yazıyı okuyunuz.

http://yetenek-sizin.blogspot.com/2010/06/etkinlik-eslestirme-listesi.html

atelier-mia dedi ki...

merhaba masallarmavidir bloğuna çiçekli takılar için yorum bırakmışsınız.bende bu takılardan yapıyorum.bloğuma ve pasajıma beklerim.ayrıca düzenlediğim yarışmada bu takılardan hediye edicem.

Fashionlicious Girl dedi ki...

bloğunu yeni keşfettim çok güzelmiş bloğuma beklerim:)

fashionliciousgirl.blogspot.com

Evimin dekoratörü Esin dedi ki...

Ne güzel bir yazı... Sanırım çocuklarımıza çok sınırlar belirliyoruz ve bazen gereksiz yere onlara müdahale ediyoruz.

hanımanne dedi ki...

canım anne olmak çok zor seni anlıyorum isteğimiz çocuklarımızın yeteneklerini geliştirip hayatta mutlu olmaları..............

Afet Ergü Şaşmaz dedi ki...

Hayırlı Ramazanlar, Allah mubarek gecelerimizi nurla huzurla doldursun. Bedenimize sabır, ruhumuza iman gücü versin, sevgiyle sağlıcakla kalın...

seyabb dedi ki...

ahhh ahhh çocuk yetiştirmek ne Zor.Sadece çocuğunuzu değil eşinizi komşunuzu annenizi babanızı çevrenizdeki insanlarıda yetiştiriyorsunuz.Bi de okul başladımı tamam.Zor çok zor.

Unknown dedi ki...

Sevgili En güzel Hobi,Yüreğinizde damla damla umut,günlerinize bin tatlı mutluluk dolsun.Sevdikleriniz yanınızda, yüzünüzdeki tebessüm hiç eksilmesin.
Bayramınız kutlu olsun.

Sevgiyle kalın...

ANNEMİNELİ dedi ki...

Küçük çocukları olan bu konu üzerinde yoğunlaşmalı,paylaştığın için bende teşekkür ediyorum..Sevgilerrrr...

Zencefil ve Tarçın dedi ki...

Etkileyici bir hikaye ve zekanın üstünlüğü, paylaşım için teşekkürler...

Related Posts with Thumbnails